KION Kinderopvang

CSRD | Verslaggeving | Implementatie

KION edited scaled 2BHonest

Over de opdrachtgever

KION Kinderopvang is een organisatie die kinderopvang biedt op veel locaties in Nijmegen en omliggende gemeenten. KION biedt diverse diensten aan in deze sector: kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peutergroepen. Met als missie: “Bij KION dragen we elke dag bij aan het geluk van kinderen en jonge gezinnen. We willen het beste voor jouw kind en bieden een veilige en uitdagende omgeving. Op deze manier kan jouw kind zich optimaal ontwikkelen en gelukkig zijn.” 

Over het project

Vanaf boekjaar 2025 is KION verplicht om te rapporteren in overeenstemming met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), waar het dubbele materialiteitsproces een onderdeel van is. 

Werkzaamheden

KION vroeg 2BHonest om haar te ondersteunen tijdens de uitvoering van dit dubbele materialiteitsproces, waarbij de volgende stappen zijn gevolgd: 

Stap 1
Uitvoeren van interne en externe analyse om belangrijkste ESG-thema’s in de sector in kaart te brengen. 

Stap 2
Valideren van ESG-thema’s via interviews met interne en externe stakeholders en opstellen van shortlist. 

Stap 3
In kaart brengen en beoordelen van impact en financiële materialiteit via workshops. 

Stap 4
Plotten van ESG-thema’s in materialiteitsmatrix en validatie van materiële thema’s voor KION. 

Resultaat

“Duurzaamheid telt, zeker in de kinderopvang. Leuk en leerzaam om met de collega’s binnen KION dit traject te doorlopen. We zijn uitstekend begeleid door enthousiaste en deskundige teamleden, waardoor we inmiddels goed zijn ingericht en voorbereid zijn op de toekomst.”

Projectleider KION


Impactmakers

Louise 2BHonest
Louise Terpstra
Consultant

Beau 2BHonest
Beau Munnik
Consultant

Van ambitie naar actie

Klaar om zelf aan de slag te gaan voor een sterke duurzaamheidsstrategie die perfect past bij je bedrijf of organisatie? Met onze diensten ga je van ambitie naar actie. Er staat een team van experts voor je klaar.