Techniek Nederland

CSRD | Verslaggeving | Implementatie

Techniek Nederland 2 scaled 2BHonest

Over de opdrachtgever

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van de sector techniek en vertegenwoordigt ruim 6.300 bedrijven en zelfstandigen in de installatiebranche en de technische detailhandel. Als een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland speelt Techniek Nederland een cruciale rol in de sector.    

Over het project

Met de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) moeten veel leden van Techniek Nederland jaarlijks duurzaamheidsinformatie en -prestaties transparant communiceren in hun jaarverslag. Techniek Nederland speelt als branchevereniging een belangrijke rol in het bevorderen van kennisdeling en implementatie van de CSRD binnen de installatiesector.  Wij hielpen bij deze CSRD ondersteuning voor de installatiesector.

Werkzaamheden

Om de CSRD-plichtige leden te ondersteunen bij hun rapportage, voerden we samen met Techniek Nederland en een werkgroep van leden een dubbele materialiteitsanalyse uit. Deze analyse omvatte werksessies en een stakeholderdialoog met belangrijke sectorbelanghebbenden zoals fabrikanten, banken, groothandels, installateurs en accountants. Het doel was om inzicht te krijgen in materiële duurzaamheidsthema’s, dataverzameling en de bijbehorende uitdagingen en kansen.

Resultaat

De resultaten namen we op in een eindrapport en templates voor de eigen dubbele materialiteitsanalyse van de leden. Daarnaast ontwikkelden we verschillende algemene CSRD-materialen waaronder een webinar, een stappenplan en een FAQ op de website van Techniek Nederland.  

“Door als branchevereniging het voortouw te nemen rondom CSRD bundelen we onze krachten en zorgen we voor kennisdeling en samenwerking tussen onze leden. 2BHonest heeft ons hierbij uitstekend begeleid door de leden echt aan de hand te nemen met de eerste stappen voor hun rapportage.

Laurens de Vrijer
Hoofd Werkgever- en Ondernemerschap


Impactmakers

Louise 2BHonest
Louise Terpstra
Senior consultant
Lydia 2BHonest
Lydia Boonstra
Senior consultant

Van ambitie naar actie

Klaar om zelf aan de slag te gaan voor een sterke duurzaamheidsstrategie die perfect past bij je bedrijf of organisatie? Met onze diensten ga je van ambitie naar actie. Er staat een team van experts voor je klaar.