Van Mossel

Klimaat | Duurzaamheid | Strategieontwikkeling

Hoofdkantoor Van Mossel Automotive Group 2 FillWzIwMDAsMTUwMF0 2BHonest

Over de opdrachtgever

Mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Group is met ruim 7.000 medewerkers in 75 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste automotive bedrijf in de Benelux. Het familiebedrijf telt ruim 450 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en omvat 43 dealerschappen.  

Over het project

2BHonest is sinds 2022 betrokken bij duurzaamheidsvraagstukken van Van Mossel. In 2022 ontwikkelden we in samenwerking hun duurzaamheidsstrategie en ondersteunden we hen bij het schrijven van hun duurzaamheidsverslag 2022. Dit duurzaamheidsverslag kun je hier terugvinden.  

Werkzaamheden

In 2023 gingen we een nieuwe samenwerking aan om hen te helpen voldoen aan de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Tijdens dit traject onderzochten we welke duurzaamheidsthema’s voor Van Mossel materieel zijn en waarover zij moet rapporteren. Via analyses van interne en externe documentatie, interviews en workshops kwamen we tot een passende lijst van onderwerpen waarover Van Mossel in 2025 en 2026 zal moeten rapporteren.  

Om Van Mossel verder op weg te helpen, stelden we een actieplan op dat zij intern verder oppakken. Dit plan biedt de handvatten die bedrijven nodig hebben om de CSRD-rapportage zo gemakkelijk mogelijk te maken.  

Resultaat

Dankzij onze ondersteuning heeft Van Mossel nu een duidelijke duurzaamheidsstrategie en een actieplan om te voldoen aan de CSRD-vereisten. Dit stelt hen in staat om effectief te rapporteren over relevante duurzaamheidsthema’s en hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.   

“We werken met veel plezier samen met de consultants van 2BHonest; zij weten op een pragmatische manier de vertaling te maken van de vaak abstracte CSRD-vereisten naar de concrete stappen die we als organisatie moeten zetten om hieraan te voldoen.”

Duurzaamheidsmanager Van Mossel


Impactmakers

Floor 2BHonest
Floor Mooij
Senior consultant
Romeo 2BHonest
Romeo Kaptijn
Senior consultant
Merijn 2BHonest
Merijn Doornink
Consultant

Van ambitie naar actie

Klaar om zelf aan de slag te gaan voor een sterke duurzaamheidsstrategie die perfect past bij je bedrijf of organisatie? Met onze diensten ga je van ambitie naar actie. Er staat een team van experts voor je klaar.