Avebe

Analyse wet- en regelgeving | CSRD | Verslaggeving

Avebe scaled 2BHonest

Over de opdrachtgever

Avebe is een wereldwijd opererende onderneming die aardappelen als grondstof gebruikt. Ze levert producten op basis van aardappelzetmeel en aardappeleiwit voor toepassingen in voeding, diervoeding, papier, bouw, textiel en kleefstoffen.

Over het project

Avebe heeft 2BHonest de afgelopen drie jaar gevraagd haar te ondersteunen bij het schrijven van jaarverslagen volgens de richtlijnen van GRI. In het laatste jaar heeft Avebe 2BHonest ook gevraagd mee te denken over het CSRD-proof maken van het jaarverslag, aangezien Avebe in 2026/2027 moet rapporteren volgens deze wetgeving over het boekjaar 2025/2026.  

Werkzaamheden

We brachten respectievelijk de GRI- en CSRD-vereisten in kaart en identificeerden de rapportage-gaps om aan deze vereisten te voldoen. Vervolgens stelden we stappen op om deze rapportage-gaps te overbruggen. Daarnaast voerden we projectmanagement en coördinatie uit voor het schrijven, design en het wetgevingsgedeelte van het jaarverslag.  

Resultaat

Door onze inspanningen is de afgelopen drie jaar een mooi, interessant en genuanceerd jaarverslag tot stand gekomen, in het gedachtegoed van de GRI-richtlijnen en waarmee we ons voorbereiden op CSRD-compliance voor het boekjaar 2025/2026.  

“Wij zien in 2BHonest een goede sparringpartner die ons helpt op een pragmatische en effectieve wijze een balans te vinden tussen een duidelijk en helder jaarverslag en het voldoen aan de richtlijnen rondom duurzaamheidsverslaggeving.”

Erik Elderman
Group Finance Director van Avebe


Impactmakers

Winne 2BHonest
Winne Benschop
Senior consultant
Nikki 2BHonest
Louise Terpstra
Consultant

Van ambitie naar actie

Klaar om zelf aan de slag te gaan voor een sterke duurzaamheidsstrategie die perfect past bij je bedrijf of organisatie? Met onze diensten ga je van ambitie naar actie. Er staat een team van experts voor je klaar.