Mourik

Duurzaamheidsstrategie | CSRD | Verslaggeving | Implementatie

Mourik scaled 2BHonest
(C) Fred Libochant Fotografie | Salmsteke werkzaamheden

Over de opdrachtgever

Mourik is een familiebedrijf met bijna 100 jaar geschiedenis en biedt diensten aan in vier hoofdonderdelen: infrastructuur, industrie, bouw en milieutechniek. Het bedrijf is wereldwijd gevestigd en heeft ruim 2000 medewerkers.

Over het project

Inmiddels werken wij al geruime tijd samen met Mourik. De initiĆ«le vraag was om te ondersteunen bij de aanscherping van de duurzaamheidsstrategie. Mede vanwege de aankomende CSRD-wetgeving pasten we het traject aan om zowel de strategie als de rapportagegereedheid te verbeteren. 

Werkzaamheden

We voerden een dubbele materialiteitsanalyse en CSRD gap-analyse uit om de duurzaamheidsstrategie te herijken. Daarnaast ondersteunden we bij het opstellen van een rapportagehandboek, beleidsstukken en voorbereidingen op de EU Taxonomie. Tot slot fungeerden we gedurende het hele proces als sparringspartner voor diverse duurzaamheidsvraagstukken, waaronder actieve betrokkenheid in de aanscherping van de duurzaamheidsstrategie. 

Resultaat

“DIk werk inmiddels al langer dan een jaar op een plezierige manier samen met 2BHonest. Gedurende het project toonden zij aan diverse kennis in huis te hebben en flexibel te zijn in projectactiviteiten, zodat deze passen bij veranderende omstandigheden en belangen..

Cora de Groot
Duurzaamheidsmanager bij Mourik


Impactmakers

Romeo 2BHonest
Romeo Kaptijn
Senior consultant
Louise 2BHonest
Louise Terpstra
Consultant

Van ambitie naar actie

Klaar om zelf aan de slag te gaan voor een sterke duurzaamheidsstrategie die perfect past bij je bedrijf of organisatie? Met onze diensten ga je van ambitie naar actie. Er staat een team van experts voor je klaar.