Bolletje

CSRD | Dubbele materialiteitsanalyse | ESG

Bolletje 2BHonest

Over de opdrachtgever

Bolletje biedt diverse ontbijt-, tussendoor-, en banketproducten, zowel voedzaam als om van te genieten. Met de oprichting in 1867 kent Bolletje een lange historie van bakken en haar naam is niet meer weg te denken uit het Retaillandschap/supermarktlandschap.  

Over het project

Vanaf 2025 is Bolletje CSRD-plichtig en moet het bedrijf gaan rapporteren over niet-financiële informatie in overeenstemming met de vereisten van de CSRD. Onderdeel van dit proces is de dubbele materialiteitsanalyse, waarvoor Bolletje 2BHonest heeft gevraagd om ondersteuning.

Werkzaamheden

We begonnen met een interne en externe analyse om de belangrijkste ESG-thema’s in de sector in kaart te brengen. Vervolgens valideerden we deze thema’s via interviews met interne en externe stakeholders, wat resulteerde in een nauwkeurige shortlist. 

In workshops brachten we de impact en financiële materialiteit van de geselecteerde thema’s in kaart en beoordeelden deze. We plotten de ESG-thema’s in een materialiteitsmatrix en valideerden de materiële thema’s voor Bolletje. 

Resultaat

Dankzij deze aanpak beschikt Bolletje nu over een gedegen materialiteitsanalyse, waarmee ze kunnen voldoen aan de CSRD-vereisten en hun duurzaamheidsdoelstellingen effectief kunnen beheren en rapporteren. 

“2BHonest heeft ons tijdens dit proces met een professionele en passende aanpak ondersteund, zodat wij aan de slag kunnen met de volgende stappen die ons te wachten staan omtrent duurzaamheidsrapportage.”

Projectleider Bolletje


Impactmakers

Judith 2BHonest
Judith IJszenga
Consultant
Beau 2BHonest
Beau Munnik
Senior consultant
Website foto Nicole klein 2BHonest
Nicole Martens
Trainee & Office manager

Van ambitie naar actie

Klaar om zelf aan de slag te gaan voor een sterke duurzaamheidsstrategie die perfect past bij je bedrijf of organisatie? Met onze diensten ga je van ambitie naar actie. Er staat een team van experts voor je klaar.