by Timo Elshof

Nieuws

2BHonest in het nieuws

Swinkels
08-11-2021
Swinkels wint de FD Henri Sijthoff Prijs voor het beste jaarverslag

Royal Swinkels Family Brewers wint de FD Henri Sijthoff Prijs voor het beste jaarverslag 2020 in de categorie niet-beursgenoteerde bedrijven. Swinkels heeft de prijs gewonnen vanwege de verfrissende aanpak, de openheid en de uitgebreide toelichting over duurzaamheid. 2BHonest feliciteert Swinkels en is zelf ook een beetje trots. Al 5 jaar ondersteunt 2BHonest Swinkels bij hun geïntegreerde verslaggeving en bredere duurzaamheidsvraagstukken en de ontwikkeling van de Swinkels Circularity Index.

“Bijzonder is de Swinkels Circularity Index, waarbij een duidelijke doelstelling is geformuleerd en de voortgang t.a.v. circulariteit concreet wordt gemaakt. Deze index wordt zelfs gecontroleerd door de accountant.”
– Jury FD Henri Sijthoff Prijs

Swinkels Circularity Index
08-11-2021
2BHonest sessie – Nationaal Sustainability Congres 

Ook weten hoe je circulariteit in de praktijk brengt? Kom langs tijdens onze sessie op de 20ste editie van het Nationaal Sustainability Congres!

Royal Swinkels Family Brewers wil zich volledig inzetten voor circulair ondernemen, maar hoe breng je dit in de praktijk? Een herkenbare vraag voor veel organisaties, want hoe praktisch en toepasbaar zijn methodes die zich richten op circulariteit?

Royal Swinkels Family Brewers heeft daarom in samenwerking met 2BHonest de Swinkels Circularity Index (SCI) ontwikkeld. Ook benieuwd hoe je binnen jouw organisatie aan de slag kunt gaan? Kom dan naar onze sessie op het NSC op 11 november waar we praktische tips delen.

Volcafe
15-10-2021
Verduurzaming van de koffiesector

Hoe kan de koffiesector duurzamer worden en wat is de rol van koffiehandelaren zoals Volcafe Ltd.? We zijn erg blij dat we met Volcafe hebben samengewerkt en hen hebben kunnen helpen met het formuleren van hun nieuwe duurzaamheidsstrategie. In deze nieuwe duurzaamheidsstrategie staan Sustainable Profitability, Regenerative Practices en Responsible Citizenship centraal. Klik op de button om hier meer over te lezen.

logo-techniek-nederland
29-09-2021
Hoe start je als technisch dienstverlener in de industrie met circulair ondernemen?

Hoe start je als technische dienstverlener in de industrie met circulair ondernemen? Samen met Techniek Nederland schreef 2BHonest hierover een publicatie met mooie praktijkverhalen en tips om aan de slag te gaan. Meer weten? Neem contact op met Michel Wijbrands.

Logo-IIA-Nederland
03-08-2021
Climate change and environmental risk; wat zijn de uitdagingen voor de internal auditor?

Climate change and environmental risk; wat zijn de uitdagingen voor de internal auditor? Het recent gepubliceerde rapport van IIA-The Institute of Internal Auditors geeft handvatten voor de internal auditor.

Logo-2BHonest copy
03-08-2021
Introductiesessie EU Taxonomie

Is jouw bedrijf klaar voor de EU Taxonomie? Op 16 September organiseert 2BHonest een introductiesessie bij de De Groene Afslag. Het is taaie kost, maar collega’s Pieter van ’t Hoff en Romeo Kaptijn maken het simpel en de stappen voor compliance glashelder! Meld je aan via romeokaptijn@2bhonest.nl. We kijken uit naar je komst.

Trivium-packaging
25-06-2021
Een duurzame mijlpaal – Trivium’s eerste Sustainability Report

Trivium is een producent van duurzame metalen verpakkingen en heeft 60 productiefaciliteiten in 21 landen wereldwijd. Door bescherming te leveren middels verpakking blijft voedsel langer houdbaar en wordt voedselverspilling tegengaan. Dit is één van de manieren waarop Trivium bijdraagt aan een duurzamere wereld. 2BHonest heeft met veel enthousiasme actief bijgedragen aan Trivium’s eerste Sustainability Report. Hierin wordt uitgelicht hoe Trivium tegen duurzaamheid aankijkt, wat voor activiteiten zij onderneemt en hoe zij presteert op deze gebieden. 2BHonest heeft ondersteund bij zowel de teksten, data, als de vormgeving.

SSI_Sustainable-Shipping-Initiative
25-06-2021
De koers bepalen voor SSI richting een circulaire scheepvaart

In de afgelopen twee decennia is de wereldvloot voortdurend gegroeid, zowel in omvang als in aantal. Dit betekent echter ook dat de scheepvaart grotere uitdagingen te wachten staat op het gebied van afval. Om die reden houdt het Sustainable Shipping Initiative (SSI) zich bezig met het integreren van circulaire principes in de scheepvaart.
2BHonest heeft haar in-house expertise ingezet om te verkennen welke circulaire principes potentie hebben binnen de scheepvaart. Hierbij zijn de belangrijkste bouwstenen geïdentificeerd om kansen te benutten en barrières te doorbreken. Het doel van SSI, maar ook zeker van 2BHonest, is om bewustzijn en begrip te kweken onder verschillende stakeholders binnen de scheepvaart. Multi-stakeholder samenwerking is namelijk essentieel om de transitie naar een circulaire scheepvaart in te zitten.
Benieuwd naar de andere conclusies die wij op basis van uitvoerig onderzoek hebben getrokken? Klik op de button om het hele artikel te lezen.

TBI
12-04-2021
Circulair inkopen project TBI

TBI zet met overtuiging in op een circulaire bouweconomie. Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) en Circulair Inkopen zijn belangrijke stappen om een duurzaam gebouwde omgeving en een volledig circulaire bedrijfsvoering te realiseren. TBI wilde daarom een gerichte MVI actieagenda voor het borgen van ketenrisico’s en het inspelen op circulaire kansen. In drie stappen heeft 2BHonest in co-creatie met TBI de MVI actieagenda geformuleerd en uitgerold.

Artikel Controllers Magazine
12-04-2021
Controller gaat van trendwatcher tot duurzaamheidsrapporteur

Duurzaamheid heeft steeds meer invloed op de primaire bedrijfsprocessen van een organisatie en vloeit tot in de haarvaten van bijna iedere afdeling. Dat heeft ook gevolgen voor het takenpakket van een controller. Toenemende wet- en regelgeving vanuit Brussel versnelt deze veranderende rol alleen maar meer. Wat verandert er? En hoe speelt u hier als controller optimaal op in?

Vacatures
10-03-2021
2Bhonest groeit en is daarom op zoek naar nog meer duurzame daadkracht

Heb jij een passie voor duurzaamheid en circulariteit en heb je uitstekende projectmanagement vaardigheden? Dan zijn we op zoek naar jou. 2BHonest is een adviesbureau op het gebied van sustainability en circulariteit. We begeleiden organisaties van ambities naar gerichte acties. Ons team van experts, data-analisten, communicatiespecialisten en vormgevers maken duurzaamheid helder, meetbaar en van waarde. Spreekt dit jou aan? Lees hier meer over de ervaring en kennis waar wij momenteel naar opzoek zijn.

Interview-Didi
10-03-2021
Circulair calculatiemodel in de bouw

“De kunst is al die verschillende speurtochten in één richting en naar één eindpunt te leiden” Didi Hoezen in deze P+ Special door Jan Bom over de verschillende modellen om circulariteit te meten en hoe 2BHonest helpt om theorie te vertalen naar praktijk en ambities te koppelen aan concrete acties. Klik op onderstaande button om het hele interview over de uitdagingen en mogelijkheden met circulair bouwen te lezen.

Top