by Timo Elshof

Sustainability data-analist

Sustainability data-analist

Heb jij een passie voor sustainability en circulariteit en ben jij een echte data cruncher? Dan zijn we op zoek naar jou. 2BHonest is een adviesbureau op het gebied van sustainability en circulariteit. We begeleiden organisaties van ambities naar gerichte acties. 2BHonest werkt voor multinationals, familiebedrijven en brancheorganisaties uit diverse sectoren.

Wat onze opdrachtgevers bindt is de motivatie om echt duurzaam verschil te maken. Zo ondersteunen we Volcafe bij hun duurzaamheidsstrategie, Techniek Nederland bij de activatie van de leden, ontwikkelden we samen met Swinkels Family Brewers hun circulariteitsmodel en helpen we ASML met integrated reporting. Ons team van experts, data-analisten, communicatiespecialisten en vormgevers maken duurzaamheid helder, meetbaar en van waarde. Onze droomkandidaat kan op basis van zijn/haar ervaring en kennis onze klanten helpen bij het meetbaar maken en monitoren van sustainability en circulariteit.

2BHonest groeit en daarom zijn per direct op zoek naar een:

Sustainability data-analist (32-40 uur p/w)

Jij houdt van rekenen. Voor jou wordt duurzaamheid pas echt interessant als het in cijfers uitgedrukt is. Scope 1, 2 of 3 van het Greenhouse Gas protocol zijn je niet vreemd en bovendien ben jij een ster in Excel: voor slimme formules draai jij je hand niet om. Zo bereken jij carbon footprints en andere milieu-impacts en analyseer je de levenscyclus van producten. Je kunt dit ook goed uitleggen, bijvoorbeeld met sprekende data visualisaties en data-dashboards. Zo geef je bedrijven kwantitatief inzicht in de milieu-impact van eigen bedrijfsvoering en keten, zodat zij onderbouwt keuzes kunnen maken en sprekend kunnen communiceren over hun duurzaamheidsprestaties.

Je herkent je in de volgende criteria:

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het berekenen van milieu-impact en/of het uitvoeren van levenscyclusanalyses (LCA, MKI, CO2-footprint)
 • Expert in Excel
 • Kennis en ervaring met het selecteren van impact-indicatoren en het ontwikkelen van meetmethodieken
 • Kennis van frameworks en modellen rondom impact, zoals Impact Management Project, GHG protocol, CDP, Circular Transition Indicators etc.
 • Ervaring met projectgericht werken
 • Afgeronde academische studie

We bieden:

 • Een jaarcontract tegen uitstekende marktconforme arbeidsvoorwaarden.
 • Ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap; je kunt bijvoorbeeld zelf je eigen proposities en portfolio bouwen.
 • Kansen om jouw ervaring en expertise door te ontwikkelen.
 • Een team van enthousiaste professionals.
 • Een fijne werkplek bij De Groene Afslag in Laren, maar ook ruimte voor thuiswerken.

Enthousiast?
Mail dan je CV en motivatie naar info@2BHonest.nl.
Vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Didi Hoezen (didihoezen@2bhonest.nl).

 

 

 

 

Top